Posebni Gostje se vam predstavljajo s prvim singlom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Če bi prvo skladbo skupine Posebni Gostje morali opisati kot barvo, bi bila ta barva rumena, tista sončna rumena, tista, ki ogreje. Včasih so stvari silno enostavne – kot sprehod po parku s tisto pravo osebo, kot lep sončen dan – S teboj.

Drugačna pot …
Posebni Gostje so se odločili, da za razliko od običajnega nastopanja in pogostega rivalstva med skupinami uberejo drugačno pot. Na tej poti si prizadevajo vzpodbujati lokalno glasbo in tako pomagajo tudi drugim ustvarjalcem iz mesta, kjer gostujejo. Skupaj z njimi tako predstavijo nekaj priredb in avtorskih skladb.

Sprašujejo se: »Zakaj bi gostje vedno bili le gostje?« No, če pa že so, naj bodo vsaj posebni. Želijo si, da bi tudi publika začutila, da so veseli prav vsakega izmed njih in da je vsak obiskovalec njihovega koncerta za njih prav poseben gost

Kdo so Posebni Gostje?
Člani skupine prihajajo iz okolice Kranja.

Klemen Jelenc (tolkala) je izjemen tolkalist, saj igra v različnih glasbenih zasedbah, ki variirajo od 3- članskih bandov pa vse do velikih simfoničnih orkestrov. Po naravi umirjen, na tolkalih neustavljiv, kar zasedbi daje energijo, beat ter številne ideje za aranžmaje skladb.

Aleš Gerkman (bas kitara, back vokal) je najstarejši član skupine, po poklicu programer. Zaznamujejo ga dolgoletne izkušnje, zbrane iz različnih glasbenih stilov od pop-a, rock-a, country-ja pa vse do narodno zabavne glasbe. Je tudi član številnih drugih glasbenih skupin. Najbolj poznan pa je po tem, da lahko zelo hitro vskoči in pomaga drugim, ko nimajo bas kitarista ali jim le-ta zboli.

Tilen Stenovec (električna kitara, back vokal) je študent pedagoške fakultete. Ko ne dela v vrtcu ali opravlja drugih vsakodnevnih obveznosti, igra seveda kitaro, surfa in uživa v naravi. V zasedbi ga zaznamuje njegova kitara (strat kremne barve) in njegov značilen “old school” način igranja. Poleg kitare včasih v roke prime tudi harmoniko.

Matej Naglič (električna kitara) je z 18. leti najmlajši član zasedbe. Poleg obiskovanja gimnazije se ukvarja z najrazličnejšimi glasbenimi in umetnostnimi projekti. Z glasbo se sooča že od rosnih let in igra kar nekaj različnih instrumentov. V zasedbi ga najbolj zaznamuje njegov čut za harmonije na kitari, ki daje glasbi še poseben pridih.

Benjamin Burgar (glavni vokal, akustična kitara, saksofon). Trenutno še študent mehatronike, je še en izmed multiinstrumentalistov v skupini. Tudi on v prostem času rad surfa in je vedno pripravljen na nove izzive. Najbolj ga zaznamuje njegov poseben vokal. Zadnji dve leti igra tudi saksofon, kar zasedbi prinese dodatno dinamiko in pesmim da edinstven zven.

Ostale novice

“Kesl” festival

V začetku meseca avgusta se je zgodil naš vrhunec poletja. Kot otvoritveni bend smo nastopili na Castle Kolpa Music festivalu 2021. Čeprav

Maribor je žural

“… pod Dravskim mostom teče reka …”, je že leta nazaj pel znani slovenski kantavtor. Ampak mi, ker smo pač posebni, nismo

Spomin, ki daje moč

Daleč je že, kar nam nesejo spomini. Veliko se je že zgodilo in veliko se še bo. Ob prvih zvokih melodije, ki